LCHF kladdkaka
Ingredienser
100 g mörk choklad (valfri)100 g osaltat smör
2 ägg
Vaniljstång (om man vill)
1 msk kakao
Gör så här
Vispa äggen fluffiga.
Häll ner chokladsmeten i äggen.
Tillsätt innanmätet av vaniljstången och kakaon.
Häll i form.
Grädda 6 minuter i ungen på 200 grader.
Ställ ut kakan i snön eller in i kylen.
Den är god att äta varm när den har svalnat lite men allra bäst är den när den stått ett par timmar i kyla.
Servera med mycket grädde!
Den här kladdkakan/chokladkakan provade vi igår med grädde och bär till. Riktigt god faktiskt.
Jag använde 85%-ig choklad i stället för 70%-ig och vaniljpulver i stället för vaniljstång (fast det är ju typ samma sak!).
Veckans minus: -0,3 kg.
Totalt sen den 3/1: - 22,2 kg
ciao
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar